Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
 
Menü
 
Törpe-Cochin
 
Linkek
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Wyandotte
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Törpe-Brahma (fajtaleirás)

Törpe-brahma

 

 

 

Származási helye:

Anglia

 

 

 

Eredete:

Az első nagyméretű brahmák megjelenése után már nem sokkal, 1870-ben kifejlesztették a törpe-brahmákat is Angliában. Kezdetben azzal próbálkoztak, hogy a kisnövésű brahmákat tenyésztették tovább, de ez nem járt sikerrel. Entwisle, egy angol tenyésztő aki példátlan számú törpe tyúkfajta "bölcsőjét ringatta". Végül eredményesen kísérletezett aseel-tyúkokkal, törpe cochinok és lábtollas törpe tyúkok keresztezésével. A későbbiek során még chabókkal is pároztatták. Az első példányok már 1887-ben átkerültek Európába és Amerikába. A fajta hamarosan több országban is nagy népszerűségre tett szert.

 

 

 

Megjelenés:

Nagy testvéreihez hasonlóan a törpe-brahmák is óriásnak számítanak a maguk nemében. Egy brahma "tyúkocska" 1200 grammot nyom, tehát nagyjából ugyanannyit, mint egy  "nagytermetű" rajzolatos hamburgi tyúk. Kisugárzással rendelkező madarak. A fajtára középmagas állás illetve tömzsi széles testfelépítés jellemző. Az utóbbit mégjobban kihangsúlyozza a tömött dús tollazat. A hát eléggé rövid, törés nélkül megy át a farokba. A farok eléggé magasan hordott, rövid és jórészt szétterjesztett. A kakasok fő- és melléksarlótollai szélesek, lekerekítettek, a farok tollakat teljesen befedik. A dús tollazatnak köszönhetően a nyak vastagnak és rövidnek tűnik, de azért előkelően görbült. A fej a kisebbek közül való, de kerek és széles. A széles koponyájunk a szem fölé nyúlik, úgymond szemöldököt képezve. A taraj három redőből épül fel, a füllebenyek pirosak, a szemek vörösbarnák. A törpe-brahmák lába sárga, sűrűen tollazott. Még a lábfejek is teljesen tollal fedettek.

 

 

 

Színek és jellemző mintázatok:

A fajtát többszegélyes, többszegélyes ezüstfogoly, többszegélyes kékfogoly, kolumbián, borsárga-kolumbián, kékmintás kolumbián, kékmintás borsárga-kolumbián, nyírfa színű, borsárga és fehér változatokban tartják.

 

 

 

Tulajdonságok:

A törpe-brahmák egészen népszerűek, kezdők számára is ajánlottak. A tojók kiváló kotlósok, a csibék felnevelése sem okoz rendszerint gondot. Ugyanakkor a tojók gyakran később kezdik a tojásrakást, és a teljes kifejlettség elérése is tovább tart, mint más fajtáknál. A törpe-brahmák nagyon szelídek és jámborak, könnyen kezessé válnak. Nem igazán vágynak a röpködésre, ezért nyugodtan tarthatjuk őket egy viszonylag alacsonyabb kerítésen belül is: 60 cm-es általában már megteszi. A kakasok rendszerint szintén barátságosak, ritkán agresszívek. A kiállításokra szánt példányokat tiszta, fedett kifutón kell tartani, hogy a lábtollazat ne koszolódjon, rongálódjon. Általában a kiállítás előtt sort kell keríteni egy alapos mosásra. Jámbor természetük és jó étvágyuk miatt a törpe-brahmák könnyen hízásnak indulnak. Takarmányozásukat ezért adagolva kell megoldani, ügyelve arrra, hogy ne legyen lehetőségük egész nap táplálkozni.

 

 

 

Különlegességek:

A fajta széles koponyaformáját inkább tekinthetjük elméletinek, mint általánosan előfordulónak. Valójában ez a legtöbb színváltozatnál nem található meg, csak a nyírfaszínű és a kolumbián mintázatú egyedeknél. Az összes többi színváltozat képviselőire hosszú, keskeny fej a jellemző.

 

 

 

 
Törpe-Wyandotte
 
Pontos idő
 
Törpe-Brahma
 
Elérhetöség

Fazekas Zoltán

  Csákvár

   Vöröskapu u 5.

  Tel: 06-20/585-37-76

  E-mail:

  cochin01@freemail.hu

 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 
Törpe-Wyandotte
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!