Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
 
Menü
 
Törpe-Cochin
 
Linkek
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Wyandotte
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Törpe-Wyandotte (fajtaleirás)

Törpe-Wyandotte

 

 

Származási hely:

Amerikai Egyesült Álamok

 

 

 

Eredete:

Ezt a törpe tyúkfajtát a nagy termetű wyandotteokból fejlesztették ki. A kis termetű változat már a 20. század elején ismert volt az Egyesült Államokban, és nem sokkal ezután más országokban, illetve Európába is eljutott. Ott ahol a tyúkok tenyésztésével és kiállításával foglalkoznak, manapság az egyik legnépszerűbb fajtának számít.

 

 

Megjelenés:

Elsősorban a kívánt típusról oszlanak meg a vélemények azokban az országokban, ahol a fajtát tartják. Így aztán nagy különbség van egy holland és egy német fehér törpe-wyandotte között. A német madarak jóval magasabbak, és farkuk is más alakú. A holland típus az amerikai fajtaleírásnak megfelelő. A törpe-wyandotte közép nehéz, kis termetű tyúk, teste szinte teljesen kerek. A test vonalát követve egy kört kapunk, melyből csak a fej és a lábak lógnak ki. A szárnyakat felhúzottan tartja. A hát annyira egyenletes homorú vonalban megy át a farokba, hogy nehéz megmondani, hol ér véget a hát, és hol kezdődik a farok. Maguk a faroktollak kemények és szélesek. Egy törpe-wyandotte-ot hátulról nézve jól látható a farok a v alakja. Ugyanakkor nem minden madárnál megfigyelhető. A fej rövid, kerek és széles, rózsataraj díszíti, melynek tövise a nyak vonalát követi. A szem színe barnásvörös, a füllebenyek pirosak, lábuk sárga.

 

 

 

Színek és jellemző mintázatok:

Ez az igazán népszerű fajta számos színváltozatban előfordul, beleértve a fekete, fehér, borsárga, vörös, egyszínű kék, kékszegélyes, columbian, borsárga columbian, kék mintás columbian, kék mintás borsárga columbian, lazac, porcelán, vörös porcelán, többszegélyes fogoly, többszegélyes ezüstfogoly, többszegélyes kékfogoly, többszegélyes vörösfogoly, többszegélyes narancsfogoly, sávozott, fekete szegélyes arany, kék szegélyes arany, fekete szegélyes ezüst, fehér szegélyes sárga, aranynyakú, ezüstnyakú, fehér gyöngyös fekete színösszetételeket. Mindezen színek ellenére egyes tenyésztők még mindig új változatok létrehozásán fáradoznak, pl. a gyöngyszürke. A fajta legkedveltebb változatai a fehér és a különböző szegélyes, illetve a columbian mintás madarak.

 

 

 

Tulajdonságok:

A törpe-wyandotte tyúkok barátságos, nagyon jámbor madarak. Ha nyugodtan bánik velük, akkor hamarosan megszelidülnek, és bizalmasak lesznek, olyannyira, hogy szó szerint kezessé válhatnak. A kakasok sem agresszívak. Ezért azon emberek számára is ajánljuk őket, akik csak hobbiból szeretnének egy pár madarat tartani, és fontos számukra a személyes kapcsolat kiépítése. Gyerekek mellé is kíválóan alkalmasak. Jó tojók és gyakran kotlás szempontjából is megbízhatóak ( néha kifejezetten kitartó kotlósok ). Kiváló anyák, kicsinyeiket mindig szemmel tartják. Ezért gyakran előfordul, hogy kevésbé megbízható fajtáknál tojások kikeltetésére, illetve a kicsik pótanyaként használják.

 

 

 

 
Törpe-Wyandotte
 
Pontos idő
 
Törpe-Brahma
 
Elérhetöség

Fazekas Zoltán

  Csákvár

   Vöröskapu u 5.

  Tel: 06-20/585-37-76

  E-mail:

  cochin01@freemail.hu

 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 
Törpe-Wyandotte
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!