Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
Törpe-Cochin
 
Menü
 
Törpe-Cochin
 
Linkek
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Wyandotte
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Törpe-Wyandotte (fajtaleirás)

Törpe-Wyandotte

 

 

Származási hely:

Amerikai Egyesült Álamok

 

 

 

Eredete:

Ezt a törpe tyúkfajtát a nagy termetű wyandotteokból fejlesztették ki. A kis termetű változat már a 20. század elején ismert volt az Egyesült Államokban, és nem sokkal ezután más országokban, illetve Európába is eljutott. Ott ahol a tyúkok tenyésztésével és kiállításával foglalkoznak, manapság az egyik legnépszerűbb fajtának számít.

 

 

Megjelenés:

Elsősorban a kívánt típusról oszlanak meg a vélemények azokban az országokban, ahol a fajtát tartják. Így aztán nagy különbség van egy holland és egy német fehér törpe-wyandotte között. A német madarak jóval magasabbak, és farkuk is más alakú. A holland típus az amerikai fajtaleírásnak megfelelő. A törpe-wyandotte közép nehéz, kis termetű tyúk, teste szinte teljesen kerek. A test vonalát követve egy kört kapunk, melyből csak a fej és a lábak lógnak ki. A szárnyakat felhúzottan tartja. A hát annyira egyenletes homorú vonalban megy át a farokba, hogy nehéz megmondani, hol ér véget a hát, és hol kezdődik a farok. Maguk a faroktollak kemények és szélesek. Egy törpe-wyandotte-ot hátulról nézve jól látható a farok a v alakja. Ugyanakkor nem minden madárnál megfigyelhető. A fej rövid, kerek és széles, rózsataraj díszíti, melynek tövise a nyak vonalát követi. A szem színe barnásvörös, a füllebenyek pirosak, lábuk sárga.

 

 

 

Színek és jellemző mintázatok:

Ez az igazán népszerű fajta számos színváltozatban előfordul, beleértve a fekete, fehér, borsárga, vörös, egyszínű kék, kékszegélyes, columbian, borsárga columbian, kék mintás columbian, kék mintás borsárga columbian, lazac, porcelán, vörös porcelán, többszegélyes fogoly, többszegélyes ezüstfogoly, többszegélyes kékfogoly, többszegélyes vörösfogoly, többszegélyes narancsfogoly, sávozott, fekete szegélyes arany, kék szegélyes arany, fekete szegélyes ezüst, fehér szegélyes sárga, aranynyakú, ezüstnyakú, fehér gyöngyös fekete színösszetételeket. Mindezen színek ellenére egyes tenyésztők még mindig új változatok létrehozásán fáradoznak, pl. a gyöngyszürke. A fajta legkedveltebb változatai a fehér és a különböző szegélyes, illetve a columbian mintás madarak.

 

 

 

Tulajdonságok:

A törpe-wyandotte tyúkok barátságos, nagyon jámbor madarak. Ha nyugodtan bánik velük, akkor hamarosan megszelidülnek, és bizalmasak lesznek, olyannyira, hogy szó szerint kezessé válhatnak. A kakasok sem agresszívak. Ezért azon emberek számára is ajánljuk őket, akik csak hobbiból szeretnének egy pár madarat tartani, és fontos számukra a személyes kapcsolat kiépítése. Gyerekek mellé is kíválóan alkalmasak. Jó tojók és gyakran kotlás szempontjából is megbízhatóak ( néha kifejezetten kitartó kotlósok ). Kiváló anyák, kicsinyeiket mindig szemmel tartják. Ezért gyakran előfordul, hogy kevésbé megbízható fajtáknál tojások kikeltetésére, illetve a kicsik pótanyaként használják.

 

 

 

 
Törpe-Wyandotte
 
Pontos idő
 
Törpe-Brahma
 
Elérhetöség

Fazekas Zoltán

  Csákvár

   Vöröskapu u 5.

  Tel: 06-20/585-37-76

  E-mail:

  cochin01@freemail.hu

 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 
Törpe-Wyandotte
 
Törpe-Brahma
 
Törpe-Cochin
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK